Herontwikkeling Herman Costerstraat 24

Project Herman Costerstraat 24

Altijd al je eigen droomwoning in een voormalig schoolgebouw willen realiseren en tegelijkertijd meedoen aan een nieuw televisieprogramma? Dan is dit je kans! 

Voor een nieuw televisieprogramma van RTL4 zijn wij op zoek naar 6 kandidaten (en/of koppels), die in een markant schoolgebouw aan de Herman Costerstraat, zijn of haar droomwoning gaan realiseren. Heb jij creatieve ideeën en ben jij handig genoeg om je plannen werkelijkheid te laten worden, dan is dit de ultieme uitdaging voor jou/jullie. 

Dit verbouw- en woonproject in de opkomende Afrikaanderwijk, vlakbij het centrum van Rotterdam, bied je de mogelijkheid om een unieke woning te kopen en er eigenhandig je droomhuis van te maken. 

Het TV programma 
In het televisieprogramma met de werktitel De Zelfbouwers worden de gehele selectieprocedure en ook de verbouwingen van de 6 woningen gevolgd door cameraploegen. Belangstellenden en uiteindelijke kopers zullen regelmatig worden geïnterviewd en ook tijdens de werkzaamheden in het pand in beeld worden gebracht. Het kopen van een van de 6 woningen verplicht tot deelname aan het programma. Het programma wordt vanaf januari 2019 uitgezonden bij RTL4. 

Het gebouw 
Het voormalig schoolgebouw met imposante hal aan de Herman Costerstraat 24 wordt door De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij getransformeerd naar 6 casco woningen, bestaande uit een begane grond, eerste verdieping met 4,40 m (!) hoge plafonds, ruime tuin op het zuiden of met voorbereiding voor een dakterras. De kopers worden hierna in de gelegenheid gesteld om, geheel naar eigen inzicht, het huis van hun dromen zelf te realiseren en te bouwen. 

De woningen: 
- 4 ruime eengezinswoningen van 107 tot en met 137 m² met grote tuin op het zuiden; 
- 2 ruime eengezinswoningen van 110 tot en met 115 m² met voorbereiding tor royaal dakterras; 
- historisch architectuur, bijzondere gevels, hoge plafonds; 
- grote achtertuinen pal zuid met de hele dag zon; 
- betonnen vloeren. 

Bijzonderheden: 
* De woningen worden casco opgeleverd inclusief meterkast en aansluitingen op nuts voorzieningen. Verder worden de trapgaten gerealiseerd en zijn de woningen voorzien van openslaande deuren naar de tuin, nieuw schilderwerk, dubbel glas en een nieuw dak. 
* Er is een zelfbewoningsplicht van toepassing. De termijn hiervoor is 2 jaar.