Beschrijving

Uniek! Gerenoveerde woonboerderij in stijl

Op een mooie locatie in het buitengebied van Midden-Delftland, aan de rand van Schiedam gelegen, bevindt zich deze in authentieke stijl gerenoveerde woonboerderij uit 1929 op een perceel van 9.440 m2 eigen grond. Dit unieke en smaakvolle pand vormt samen met de diverse bijgebouwen en buitenzwembad een geheel waar het buitenleven volledig tot zijn recht komt.

De boerderij heeft een karakteristiek voorhuis en aan achterzijde de voormalige koeienstal die volledig nieuw is opgebouwd. De rieten en pannen kap combinatie, omgebouwde hooischuur, de fraai aangelegde tuin met fruitbomen, buitenzwembad met naastgelegen houten overkapping en het prieel geven de boerderij direct een gezellige en warme sfeer.

Binnen zijn diverse historische interieurelementen met liefde aangebracht, zoals een fraaie schouw met inloophaard, gebrande paneeldeuren, koetslampen, glas-in-loodramen, dal-stenen vloeren en eiken balken die in het zicht zijn behouden. De vides, met op maat gemaakte ijzeren hekwerken, in de hal en woonkamer zorgen voor een fantastisch ruimtelijk effect. 

De vele bijgebouwen die op het perceel aanwezig zijn, maken het object bijzonder geschikt voor een dierenliefhebber of een ondernemer met behoefte aan extra opslagruimte. Tevens is het een ideaal object voor het houden van meerdere paarden en pony’s.

Middels de smeedijzeren poort en romantische oprijlaan met knisperend grind is het terrein met op de voorplaats voldoende parkeergelegenheid  voor meerdere auto’s, bijpassende dubbele carport, fietsenstal en hooizolder. Zonnige voortuin met heerlijke zit.

Door de vrije ligging is er sprake van prachtige uitzichten over de landerijen en worden rust en vrijheid gewaarborgd. Een unieke gelegenheid om uw droom te verwezenlijken op een locatie waar al eeuwen over gesproken wordt. 

INDELING:

Begane grond:

Entree met dubbele deur, ontvangsthal met vide en karaktervol trappenhuis, meterkast en dubbele garderobe kast. Ruim toilet met hangend closet, wastafelmeubel en urinoir. Voormalige kaaskelder.  

Gezellige leefkeuken voorzien van een op maat gemaakte houten keuken inrichting met eiland en met Belgisch hardstenen aanrechten. Vrijstaand Boretti gasfornuis, klassieke pelletkachel, Amerikaanse koelkast en diverse inbouwapparatuur, waaronder een nieuwe vaatwasser, combi oven en een Miele koffiezet apparaat. 

Royale woonkamer met indrukwekkend hoge kap met zichtbare kapconstructie met enorme openhaard met authentieke schouw met tweemaal openslaande deuren naar de tuin en zwembad.

Voorhuis met family-room ensuite, erkerraam met speelse zit, houten klassiek ingelegde vloeren, passende lambrisering en palletkachel. Opkamer voor logees met vaste kast.

Family-office in voormalige wagenschuur met verbinding naar het woongedeelte. Zij ingang met brede gang, vaste kasten, 2de toilet met zwevend closet, echte zadelkamer met origineel balkenplafond, naaiatelier met doorzicht naar de paardenstallen.

1ste verdieping:

Geweldige vide met handgemaakt smeedijzeren hekwerken, koets-wandlampjes en eiken balken. Vide met uitzicht over woonkamer, bergruimte geschikt als sportruimte of televisiekamer. Hoofdslaapkamer met speelse hoogte verschillen, rond bubbelbad, 3de toilet, half open badkamer met inloop douche met koperen kranen, kastenkamer.

Slaapkamer II met landelijk uitzicht, Slaapkamer III met vrij uitzicht over het voorterrein.

Badkamer met zichtbaar balken constructie, Belgisch hardstenen vloer, inloopdouche met glasmozaïek en plafond douche , dubbel wastafelmeubel met kommen, 4de zwevend toilet en groot ligbad. Waskamer met CV-opstelling. 

Buitenleven:

Paardenstal, in 2007 opnieuw in passende stijl opgebouwd. Zadelruimte, 4 paardenboxen. Grote paardenbak en naastgelegen loopmolen. 4 Buitenstallen geschikt voor paarden en 2 buitenstallen geschikt voor pony’s. Terrein is voor een paardenvrachtauto goed bereikbaar.

Voormalige hooiberg omgebouwd tot hobbyruimte, kookstudio met houten keukeninrichting met betonaanrecht en gaskookplaat. Houtkachel en grote berging.  

Voortuin met gezellige zit vol in de zon en paarden/schapenwei. Vrijstaande houten garage voor 2 auto’s, aparte fietsen stal en vides.

Groot buitenzwembad in voormalige gierput, houten deck, overkapping in stijl met originele balken en buitenkeuken. Romantisch prieel met weids uitzicht over de landerijen.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar: 1929 ( vanaf 2007 in fases grondig gerenoveerd ).
- Perceeloppervlakte  9.440m2 eigen grond.
- Isolatie : de woning is grotendeels geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing.
- Woonoppervlakte: woonboerderij circa 500 m².
- Stal opnieuw opgebouwd in 2007 met 4 paardenboxen en zadelkamer.
- 6 Buitenboxen ( 4 paarden en 2 pony’s ).
- Buitenbak en stapmolen.
- Hooischuur omgebouwd als hobbyruimte, bar, kookstudio.
- 20 zonnepanelen, eigen gastank.
- CV: combiketel met 300L warm waterboiler.
- Plavuizen vloer van dalstenen met grotendeels vloerverwarming.
- Grotendeels nieuwe fundering.
- Oplevering in goed overleg.

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbiedingstekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken